5 ting du kan lave i Berlin i december

katedralen i berlin

At tage på storbyferie har altid kun været noget jeg har gjort i forår, sommer og efterår – aldrig vinter.

Hvorfor tænker du måske?

Svaret er kulden. Det har for mig aldrig virket lokkende, at rende rundt i en kold storby og kigge på seværdigheder og shoppe når temperaturen ligger omkring frysepunktet.

Men da jeg spottede chancen for at holde nytår i Berlin måtte jeg alligevel slå til. Nytår kan være en rigtig hyggelig begivenhed, men det kan også være en stressende aften fyldt med alt for høje forventninger. Så i 2014 fravalgte jeg nytåret hjemme, til fordel for at holde nytår i Berlin.

seværdigheder

Vejret i december

Vores første dag i Berlin var vanvittig smuk. Himlen var klar blå, solen var fremme, det var iskoldt og der lå et fint lag af sne på jorden. De efterfølgende dage forsvandt solen lidt mere, og det gjorde det væsentlig mere koldt.

Hvis du selv overvejer at rejse til Berlin i december eller januar, så bør du være meget opmærksom på at have et par rigtig gode vintersko med – det gør en kæmpe forskel! Og derudover naturligvis varm jakke, hue og vanter.

sne i berlin

 

What to do?

Men når man så er i Berlin og det er minus-grader, hvad er det så lige man skal få tiden til at gå med? Jeg kommer med fem forslag til hvad du kan lave i Berlin i december, lige herunder.

Ligger du endnu med flere gode ideer til hvad man kan lave, så del dem endelig i en kommentar. 🙂

vinter i berlin 2014

1. Besøg julemarkederne

Berlin er kendt for dets mange julemarkeder, og turister verden og valfarter praktisk talt til, for at opleve dem. Enkelte julemarkeder står stadigvæk op til nytåret, men hvis du vil se de største og bedste, så er det en god idé at tage af sted lidt før slutningen af december.

Vil du læse mere om de forskellige julemarkeder der er, kan du besøge Berlin-Guide.dk.

julemarked i berlin

 

2. Gå igennem Tiergarten når det sner

Okay, du skal naturligvis have lidt held hvis det skal sne når du er der – men hvis det gør, så er en tur i Tiergarten intet mindre end fortryllende!

Sne minimerer på en eller anden måde støj, og har du været i Berlin ved du også, at byen er temmelig hektisk. Men Tiergarten derimod, den er stor og rummelig – og når sneen langsomt daler ned ganske enkelt fantastisk.

sne i tiergarten

På vores tur så vi endda smukke, røde ræve der legede på isen. Hvor heldig har man lov til at være 😉 Skulle det ikke sne mens du er der, så tag alligevel en tur i Tiergarten – det er altså en virkelig smuk park.

tiergarten i berlin

 

3. Hold nytårsaften i Berlin

Nytår i Berlin er en yndet oplevelse for mange turister verden over, inklusiv en masse danskere. Når man søger på nettet omkring nytår i Berlin finder man således en masse arrangerede ture, der inkluderer transport, overnatning, mad og underholdning – den løsning valgte vi dog ikke selv.

Nytår i Berlin er en semi-vanvittig men storslået oplevelse. Den største nytårsfest i Berlin skydes ind ved Brandenburger Tor, og her skal du altså komme i god tid (flere timer før), hvis du vil ind til scenen og Tiergarten når klokken slår 12.

nytår ved brandenburger tor
Scenen foran Brandenburger Tor

Når der ikke kan være flere mennesker lukker de området af, og resten må være uden for området og se fyrværkeriet. Men selv her kan det være svært at finde en god plads at stå og beundre fyrværkeriet.

Så det bedste råd er: Kom i god tid – og tag godt med tøj på!

nytår i berlin

 

4. Shop løs på Kurfurstendamm

Kurfurstendamm er en 3,5 kilometer lang gade i Berlin, fyldt med butikker. I slutningen af december er alle disse mange butikker overplastrede til med udsalgs-skilte, så der er altså gode penge at spare ved at shoppe her 😉

Du finder alt fra high street butikker som H&M, Forever 21 til de eksklusive som Michael Kors – der er noget til enhver smag, og pengepung.

 

 

5. Nyd den smukke arkitektur

Selvom det muligvis er koldt i Berlin i december, så bør du stadigvæk gribe chancen for at se og beundre noget af det imponerende arkitektur hele byen bærer præg af.

 

tv taarnet i berlin
Det famøse TV tårn

arkitekturen i berlin

katedralen i berlin
den smukke katedral med sne på toppen

 

 

Hvad synes du ikke man bør gå glip af, når man besøger Berlin i december?