Billeder fra Madeira

smukke gader i funchal

De fleste der rejser til Madeira gør det fordi klimaet er godt – hele året rundt, og fordi der er vanvittigt smukt. Det milde klima gør at mere eller mindre alt kan gro, og at det bliver ikke slået tilbage hvert år på grund af en kold vinter som herhjemme.

Men Madeiranerne kredser også om deres ø’s skønhed, og der bliver virkelig gjort noget ud af, at holde det pænt, frodigt og farverigt. For en fotograf der godt kan lide at tage billeder af blomster og natur er det ganske enkelt paradis ;).

 

Men hvor er billederne?

På trods af at Madeira er så utrolig fotogen, så er der faktisk overraskende få billeder at finde på nettet og Instagram fra private personer.

Min teori for det er, at gennemsnitsalderen hos turisterne på Madeira er markant højere end de aldersgrupper der så flittigt deler og dokumenterer alt fra deres ferier. Det skal jeg i hvert fald nok forsøge at opveje for 😉

Så hvis du gerne vil se billeder fra Madeira der ikke kun er fra de forskellige rejsebureauer, så kig med herunder hvor jeg bringer den sidste del af mine mange billeder fra den smukke ø. Du kan se alle de tidligere indlæg om Madeira her.

afrikansk tulipantræ på madeira

Det afrikanske tulipantræ er at finde mange steder i Funchal, og med sin dominerende orange farve er det svært ikke at lægge mærke til. I det rette klima blomstrer træet praktisk talt hele året.

altan med planter i funchal

Madeiranerne går højt op i at dekorere deres haver, terrasser og altaner med planter. Når man bevæger sig rundt på øen får man indtrykket af, at det ikke kunne falde dem ind ikke at have mindst 10 potteplanter stående som kan pynte. Dét synes jeg vældig godt om!

 

Jacaranda træerne

Jacaranda træet må være mit absolutte yndlingstræ, og dette er blot anden gang jeg får lov til at se det i levende live (første gang var i Lissabon). Men nu har jeg til gengæld også fået en ordentlig dosis, da de findes over alt på Madeira.

Som man måske kan fornemme, er det også et motiv jeg ynder at forevige 😉 Men hvem kan stå for de her fantatiske lilla farver?

jacaranda træ på madeira jacaranda træ i funchal alle med jacaranda træer i funchaljacaranda træ i funchal

Jardim Municipal do Funchal

Midt i Funchal finder man den kommunale park “Jardim Municipal do Funchal“, som er en sand lille oase i byen. Her finder man skygge og ufattelig mange smukke og fascinerende planter.

store frøkapsler på træ på madeira

Gigantiske frøkapsler på et ukendt træ – er der mon nogle der ved hvad det er for et?

Gråt firben på madeira

firben på madeira

Hvis der er en ting du ikke undgår at lægge mærke til på din ferie på Madeira, så er det de tusindevis af firben der bogstavelig talt er over det hele. Jeg er ikke så meget til hurtige pels-løse dyr, så firben er ikke lige min kop te – jeg tror aldrig helt jeg nåede at vænne mig til dem.

Tager man et skridt nær nogle klipper eller varme sten, så vil man kunne se og høre de løber væk. Selvom jeg ikke er helt vild med dem, så er de alligevel lidt fascinerende 😉

restaurant fyldt med blomster i funchal

Tager man en gåtur fra Funchal til Lido eller vice versa, så vil man gå forbi denne fuldstændig fantastiske restaurant – og ja det er en restaurant. Det er deres overdækkede trappe der er plastret til med blomster i alverdens farver og former.

Det må være noget af et arbejde at vedligeholde, men smukt ser det minsandten ud.

bomuldstræ på madeira

Bomuldstræer kan man også finde på Madeira, men de er høje og bomuldsklaserne sidder højt oppe. Det havde ellers været sjovt at mærke en, direkte fra planten af. 🙂

farverige bygninger i funchal

Funchal er fyldt med farver og detaljer, se selv disse søde bygninger. Det skaber i den grad stemning i en lille by, at alt ikke er ens.

botanikernavne på madeira

I Funchal er de generelt rigtig gode til at informere om hvilke træer og planter der er. De hænger ganske enkelt små skilte op på træerne, så man kan se hvad det er. Til gengæld står det på Portugisisk/latin, så det er ikke så nemt at huske 😉

træ med gule blomster på madeiratræ med lyserøde blomster på madeira

Hvor stort set alle træer herhjemme har en grøn krone, virker det som om alle træer på Madeira er fyldt med farverige blomster. Disse to har smukke, gule og lyserøde blomster – jeg kender dog ikke navnene på dem.

lyserøde stokroser på madeira

Noget så simpelt som stokroser kan man også finde i Santa Catarina parken i Funchal.

paradisblomst på madeira

Paradisblomsten er noget af det jeg forbinder med eksotiske destinationer. Her på Madeira er der rigtig mange af dem, og de trives i klimaet.

Hvis man vil forsøge sig med dem herhjemme kan man købe frø med hjem dernede fra – de sælger dem blandt andet på Mercado dos Lavradores – det lokale marked i centrum af Funchal.

Engletrompet og Agapanthus på Madeira

Engletrompeter og Agapanthus ser man rigtig mange af på Madeira, og begge dele pynter jo gevaldigt. Agapanthus blomsterne placerer myndighederne i vejkanten oppe i bjergene, for at minimere risikoen for erosion – praktisk og dekorativt.

 

2 comments on Billeder fra Madeira

 • Kirsten Hartmann

  Alle plante navne er på latin , så kan alle mennesker i hele verden tale med om planterne .
  Frøkapslerne på træet . : Træet er en Kigelia ( Sausage tree ) og træet kommer oprindelig fra Africa .
  Alle planterne på Madeira er ind førte , der er kun 6 arter ( græsser ) som er fra madeira .

  • Mille (author)

   Tak for kyndig planteviden Kirsten, det er skønt at finde ud af hvilke der er tale om. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *