Gode sushi steder i København

letz sushi københavn

Jeg er hverken afhængig af kaffe, cigaretter, alkohol, chokolade eller andre ‘normale’ ting – men jeg har dog en guilty pleasure som er halvdyr: Sushi.

Det er først inden for de seneste 3 år at jeg er blevet glad for sushi, før det var jeg faktisk ved at kaste op ved tanken. Sikke en udvikling! 😉

Nu får jeg nok cirka sushi en gang om måneden, og det er noget jeg prioriterer økonomisk – for det er bestemt ikke helt billigt. Men de fleste der er vilde med sushi ved også, at man ikke altid er helt heldig med det man får – risikoen er særlig stor hvis det er fra et sted man aldrig har prøvet før.

Med sushi er det alfa omega at det er friskt. Du kan ikke gøre smagen bedre ved at bade det i soja, ketchup eller sovs – er det ikke friskt smager det ganske enkelt bare ikke godt. Jeg håber i øvrigt ikke der er nogen der kombinerer sushi med hverken ketchup eller sovs.

 

 

Mine favorit sushi steder i København

Der findes efterhånden en hel del restauranter i København der laver sushi, og det er langt fra dem alle jeg har prøvet (det ville ellers være en meget fed opgave). Jeg kan derfor ikke sige at mine favoritter nødvendigvis er Københavns bedste, men hvad jeg kan sige er, at det er god sushi for pengene, og det er de bedste jeg har prøvet. 😉

Engang bestilte vi primært de menuer de forskellige sushi steder havde på tilbud, men efterhånden som vi har fundet ud af hvilke sushi-stykker vi kan lide, og hvilke vi ikke kan (den nærmest obligatoriske California Roll), så bestiller vi nu sushi i stykvis i stedet. På den måde får vi præcis det vi kan lide, og det bliver ikke dyrere af den grund. Det kan anbefales.

Så til dig der vil have et par tips til hvor du kan gå hen og spise god sushi i København, læs med herunder. For God knows der er ingen der fortjener at bruge deres penge på sushi der er både dårlig og dyr.

 

 

Budgetvenlige Sushi restauranter

 

Oki Sushi

Oki Sushi ligger på Frederikssundsvej og er en fin lille restaurant hvor man også kan få ‘all you can eat’. Bestiller du take away hos Oki over telefonen (og ikke via Justeat) så kan du spare 10% på bestillingen.

Oki serverer ganske udmærket sushi til rigtig fine priser. Mit eneste ‘men’ ved Oki er, at deres ris af og til kan være en anelse usammenhængende samt at deres maki-ruller altid er skåret i for store stykker 😉

oki sushi oki sushi

Besøg Oki’s hjemmeside her

 

Nini Sushi

Nini Sushi i Vanløse er en af mine klare favoritter når det kommer til take away. Kvaliteten er høj, lækkerheden i top og priserne rigtig gode i forhold til hvad man får. Jeg kan personligt anbefale deres nigiri med flamberet laks og hvidløg på toppen, og deres San Francisco roll (laks med flødeost, muums). Et fåtal af gange har jeg prøvet at deres tang har haft en underlig bismag, men det hører heldigvis sjældenhederne til.

sushi fra nini i københavn

Besøg Nini Sushi’s hjemmeside her

 

Dragon City

Dragon City er kendt som en all you can eat sushi buffet på Nørrebro (Toyama running sushi), men de har faktisk også en kinesisk buffet. Der er stort set altid fyldt med gæster, og det kan betale sig at ringe og bestille et bord (bed efter et ved buffeten så du ikke skal gå over og tage det på en bakke) så du er sikker på at få plads.

Det er ikke altid der lige kommer de sushi-stykker man vil have, men generelt er udvalget rigtig fint og kvaliteten er god – særligt til prisen. Kommer du mandag-torsdag kan du spise running sushi for 148 kr, ikke dårligt! 🙂

dragon city sushi nørrebro

Besøg Dragon City’s hjemmeside

 

Letz Sushi

Letz Sushi laver rigtig lækker sushi, og man kan få nogle super gode menuer til fine priser. Jeg har bestilt sushi fra Letz Sushi nørrebro et par gange, men leveringsprisen er dog en anelse dyr i mine øjne (89,- hvis du bestiller mindre end 300 kr). Jeg kan varmt anbefale deres Flaming Salmon Roll og Lemon Crush Roll – mums!

Men selve sushien kan man ikke klage over, som man måske kan fornemme på billedet herunder – og så har de restauranter over hele byen.

letz sushi københavn

Besøg Letz Sushi’s hjemmeside

 

 

Gourmet sushi restauranter

Er man villig til at ofre lidt mere på sit måltid, er der adskillige sushi restauranter der er værd at prøve. Herunder kommer vi med vores anbefalinger.

 

Sticks and Sushi

Det er ikke til at komme uden om Sticks and Sushi når man snakker gourmet sushi i København. Selvom det er en kæde holder de enormt høj standard, og for den kvalitet skal man selvfølgelig også forvente at punge lidt mere ud end ellers.

Det her ekstra lækre sushi fik jeg fornøjelsen af at spise for nylig, da jeg inviterede min veninde ud på Sticks and Sushi på Gammel Kongevej på Frederiksberg. Vi kom til frokost og havde egentlig booket et bord, men da sommeren var over København valgte vi i stedet at bestille det som take away, og spise det i en park på Frederiksberg.

den bedste sushi i køenhavn

sticks and sushi maki deluxe menu

Vi valgte en Maki de Luxe menu til 479 kr. Heri var der 8 Hell’s Kitchen, 8 ebi panko, 8 shake aïoli, 8 lakse ceviche. Naturligvis i selskab med soya, wasabi og ingefær (som jeg eelsker at snacke).

Tjeneren anbefalede os at tage en portion grillede edamame bønner med citron med i købet (43 kr), og det fortrød vi ikke! De smagte virkelig godt, og langt bedre end de normale Edamame bønner.

Det hele blev pakket i en fin æske, med et klæde foldet omkring. Det klæde fungerede helt perfekt som picnic-dug. Smagen var, naturligvis, fuldstændig fantastisk. Laksen smeltede på tungen, præcis som god laks gør, ingefæren havde ikke den underlige eftersmag som det af og til kan have, tunen var skåret til perfektion og .. Ja, det hele var gennemført.

Besøg Sticks and Sushis hjemmeside her

 

Sushi Lovers i Torvehallerne

Jeg havde længe hørt godt om Sushi Lovers der bl.a. har en restaurant i Torvehallerne. De blev nummer 4 til World Sushi Cup i 2014, blev nomineret som Byens bedste Sushi af AOK i 2013 og deltog ligeledes i World Sushi Cup i 2013 – en konkurrence hvor kun udvalgte sushikokke kan kvalificere sig. Det alene gør jo Sushi Lovers til noget særligt, og derfor skulle det naturligvis prøves.

sushi lovers torvehallerne

Jeg undskylder for det knap så gourmet-agtige billede, men det er altså hvad der sker når man skal fragte sushi 5 km på cykel fordi de ikke leverer til ens bydel. 😉

I Torvehallerne er der ikke plads til mange spisende gæster i deres restaurant (husk derfor at booke hvis du vil gøre det), hvorfor vi måtte cykle med det hjem. Men smagen var bestemt i top, og noget af det bedste ved at smage sushi i verdensklasse er, at fisken som altid er sublim (Muligvis noget af den bedste tun jeg har smagt hidtil!).

Vi bestilte Gourmet Lovers menu (Specielle maki og nigiri), White Tiger med King Fish og Sushi Lovers roll med flammegrillet tun og laks. Sushi Lovers adskiller sig en smule fra andre restauranter ved at have et nordisk præg, det kunne vi bl.a. fornemme med det lækre mikro grønt der var på toppen af et par nigiri.

Besøg Sushi Lovers’ hjemmeside her

 

 

 

Har du en sushi-favorit?

Kender du til en sushi restaurant i København som jeg, og andre der læser med, bare bør kende til, så tøv ikke med at smide en kommentar herunder. 🙂

 

11 comments on Gode sushi steder i København

 • Frederikke

  Suki Sushi i Herlev bymidte. Alt hvad du kan spise for 159-179 kr (alt efter om det er weekend eller hverdag). Spiser sjældent sushi andre steder mere.

 • Stine Lintrup

  Hatoba på Islands Brygge. Den er cirka halv pris af Sticks, og næsten ligeså godt. De har både restaurant og take out.

 • Marina Berg

  Ja, Hatoba er nærmest bedre end Sticks, og billigere… De har også lige åbnet en ny i indre by.

 • Nicole Oguchi

  Jeg kommer tit på Takii sushi på Jagtvej, de er måske lidt dyrer end de steder du har nævnt men det er super godt ihvertfald efter min mening 😀

 • Carine

  Iki sushi på Nordre Frihavnsgade er absolut et fantastisk Sushi sted. De har også all you can eat – frisklavet og ikke fra running buffet!!

 • Mette

  Sushi Nørregade – fedt koncept med all you can eat, hvor man bestiller løbende, og hvor alting derfor er friskt. Koster 239,- i weekenden.

  King Ya running sushi på Amager er nok den bedste running sushi, jeg har prøvet – også til yderst rimelig pris.

  Begge steder er bordbestilling et must, men take away er også muligt.

 • Mia

  Aji Sushi på Lyngby Hovedgade er virkelig en af mine favoritter! Det er lidt i den dyrere ende, men virkelig også god kvalitet sushi. Dog mener jeg ikke at man kan få take-away der, men det er helt klart et besøg værd!

 • Charlotte

  Jeg har efter lang tids søgen fundet frem til min favorit – Omakase sushi på Vesterbrogade. Fantastisk og det SKAL du simpelthen prøve…det er et lille sted og jeg mener ikke at der er siddepladser….men wow det er lækkert

 • Tine Erichsen

  Og så er der Sushi San i Holte. De har en skøn sushi og forstår at balancere smagene så de fylder hele munden. Og så er betjeningen altid i top.

 • Tina

  Sushi Taro i Helsingør.

  Findes ikke bedre… Gourme sushi i verdensklasse!!

  Prisen er ikke helt i vejret og jeg kan garantere for at i ikke bliver skuffet 🙂

  http://www.sushitaro.dk
  sender dem de varmeste anbefalinger <3

 • Selina

  Det kommer helt bag på mig, at fresh sushi på amager, lige ved lergravsparken st. ikke er blevet nævnt! Det er klart et af mine ynglings steder, og de har all you can eat sushi til 178/198 kr.

  Der ud over er flintholm sushi, faktisk også et rigtig godt running sushi sted, det er der jeg spiser oftest. Man får hver 5. eller 10. omgang sushi gratis dernede – I gamle dage havde de et medlems kort så running kom ned og koste 129kr. og det er altså ret lækkert synes jeg. Ikke Gourmet, bevares, men helt okay! 😀

  Har lige gemt den her hjemmeside, til når jeg skal finde flere gode sushi steder i fremtiden! :*

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *