Godt hotel med pool nær Rom centrum

hotel i rom mercure roma colosseum

Sidste sommer tilbragte jeg primært min ferie i Danmark for første gang i mange år. Jeg kunne ikke bære tanken om slet ikke at komme nogle steder, så jeg endte med at rejse til Rom i 5 dage alene. Det passede ikke lige sammen med nogle af dem jeg plejer at rejse sammen med, men det skulle ikke holde mig tilbage for at opleve noget. Jeg har i øvrigt skrevet mere om det med at rejse alene her.

Jeg havde kun været i Rom en enkelt gang for snart mange år siden på studietur, så jeg havde ikke rigtig nogen fornemmelse af hvor jeg skulle bo. Derfor valgte jeg at sætte nogle få kriterier op, som jeg valgte hotel ud fra.

  1. Det skulle ligge i gåafstand til seværdigheder
  2. Der skulle være pool (det var trods alt juli måned)
  3. Det skulle ikke være skummelt

 

Jeg bestilte billige flybilletter og fløj med Norwegian frem og tilbage. Hotellet bookede jeg gennem hotels.com og mit valg faldt på Mercure Roma Centro Colosseo.

mercure roma colosseum hotel i rom

Mercure Roma Centro Colosseo

Jeg var lidt sent ude med at bestille hotel og fordi jeg rejste alene valgte jeg en lidt højere standard end jeg nok havde gjort ellers. Det er rart når omgivelserne er rare! Og det er de i den grad på Mercure Roma Centro Colosseo. Det er ikke specielt billigt og jeg bestilte det også hovedsageligt fordi det i forvejen var sat ned til en meget favorabel pris. Men det var bestemt det hele værd!

Hotellet ligger få minutters gang fra Colosseum og går man lidt videre af samme vej, så rammer man en vej der fører ind til Rom centrum og alle seværdighederne. Lige overfor Colosseum ligger der også metrostationen Colosseo, hvor der både er metro men også busser der stopper. Dette gør det super nemt at komme rundt til alt det man gerne vil se i Rom.

udsigt fra hotel mercure roma colosseum i rom

 

Nyrenoveret enmandsværelse

Jeg havde bestilt et enmandsværelse der havde en halvandenmandsseng, tv, gratis internet, stor safetybox og aircondition. Der var en elkedel og lidt forskellig te og kaffe. Ydermere er der en flaske gratis vand hver dag, der bliver sat i ens minibar/køleskab.

Jeg havde også et skrivebord med kontorstol og et klædeskab og god plads til at opbevare kufferten. Sengen var super behagelig og der var to forskellige typer puder og en rigtig dyne! Jeg elsker hoteller der har dyner i stedet for lagener. Gud hvor jeg hader at sove med et lagen…

hotelværelse på mercure roma colosseum

Badeværelset var moderne og i rigtig lækker kvalitet.

Der var desuden et rigtig rart lysniveau i værelset. Ofte er der mangel på lys eller også er ens værelse oplyst af et forfærdeligt lysstofrør der ingen hygge efterlader. På Mercure Roma Centro Colosseo var der gjort en dyd ud af at sørge for at der var behageligt lys, hvad end det var til at læse bøger i sengen eller om det var arbejdslys ved skrivebordet.

En lille fransk altan gjorde det muligt at lufte lidt ud i værelset, hvilket heller ikke altid er en selvfølge. Man kunne desværre ikke gå derud.

 mercure_roma_colosseum_hotel_bed2

Morgenbuffet med alt hvad hjertet begærer

Når man bestiller gennem sider som Hotels.com, så er der ofte flere valgmuligheder på samme hotel og samme værelse. Ud over at variere på størrelse, så kan det også betale sig at holde øje med afbestillingsmuligheder og ting der er inklusive i prisen. Jeg havde to muligheder for at bestille samme værelse og prisen var den samme. Forskellen lå i at der i den ene type reservation var morgenmad inkluderet i prisen men ikke i den anden. Nu hvor der ikke var prisforskel, så valgte jeg naturligvis den hvor morgenmad var inklusive.

På Mercure Roma Centro Colosseo er der en stor morgenmadsrestaurant, med en fin udsigt i gadeniveau til en travl gade. Jeg kunne godt lide at sidde der og se folk myldre forbi mens jeg fik lagt en god bund til dagens strabadser.

morgenmad på restaurant mercure roma colosseum

I buffeten er der bl.a. æg, bacon, pålæg, ost, frisk frugt, cornflakes og andre tilsvarende produkter, brød og kage. Der var også et udvalg af forskellige slags juice, mælk, kaffe, te og endda champagne til dem der har lyst til at starte med dagen med sådan noget.

Morgenmaden kunne også tilkøbes på hotellet og jeg mener at det kostede omkring 16 euro pr dag.

restaurant på hotel rom mercure roma colosseum

 

Tagterrasse med swimmingpool

Den måske afgørende faktor for at jeg valgte at bo på Mercure Roma Centro Colosseo var at der var en tagterrasse med swimmingpool. Jeg elsker at bade og normalt har mine sommerferier været indbegrebet af sol og vand. Jeg vidste at Rom ville være hed i juli måned og derfor tænkte jeg at et hotel med pool i en storby ville være et godt kompromis mellem en charterferie og en storbyferie. Der er ikke ret mange hoteller med pool i centrum af Rom, i hvert fald ikke i et prisleje jeg kan være med på. Men dette kunne lige præcis hænge sammen.

lækkert hotel med pool i rom centrum

Poolen var ikke særlig stor og der var desværre ikke ret mange solsenge i forhold til hvor mange mennesker der gerne ville bruge dem om eftermiddagen. Men alene muligheden for at blive kølet ned efter en dag hvor man har gået 15-20 km i 30 graders varme, det gør det hele værd. Jeg var et par gange oppe og dyppe mig og gik så bare på værelset igen, hvis der ikke var plads deroppe.

udsigt fra hotel i rom mercure roma colosseum i rom

Selvom man skulle komme til Rom udenfor badesæsonen, så vil jeg alligevel anbefale dette hotel. På tagterrassen er der en skøn udsigt ud over byen og solnedgangen var helt fantastisk! Den kan man nyde fra baren der er i den ene ende af tagterrassen mens man nyder en drink. Der er også mulighed for at vælge mellem et mindre udvalg af mad, men det hele er fra frost og Rom er jo et sandt madmekka, så jeg vil anbefale at du nøjes med en drink inden du går ud i nabolaget og mæsker dig i pizza og pastaretter. Hvis man går modsat af Colosseum kommer der en masse restauranter.

rooftop bar på hotel mercure roma colosseum

rooftop bar hotel mercure roma colosseum

frokost på hotel mercure roma colosseum

hotel mercure roma colosseum i rom udsigt fra tagterassen

 

Alt i alt var jeg meget tilfreds med mit ophold på Mercure Roma Centro Colosseo og jeg vil klart overveje at booke det igen en anden gang uanset årstid og formål.

Min anbefaling er hermed givet videre 🙂 Del gerne jeres tips til gode og billige hoteller i Rom i kommentarfeltet.

udsigt fra tagterassen på mercure roma colosseum