Kaikoura, perlen på New Zealand

Da min veninde og jeg rejste rundt i New Zealand blev vi hurtigt enige om, at den lille søvnige hval-by Kaikoura, var en af vores favoritdestinationer – en overraskelse for mange af dem vi mødte på vores vej.

Jeg lyver ikke når jeg siger, at jeg sidenhen rent faktisk har vendt tilbage til Kaikoura, bare på Google maps. Ahh.. Selv på et kort er det et fantastisk sted.

Det er det modsatte af det adrenalinpumpede Queenstown, og det minder slet ikke om storbyen Auckland. Kaikoura er én af de stille, naturskønne steder som man forbinder New Zealand med. Skal du på en rejse downunder vil jeg bestemt råde dig til at aflægge byen et besøg, og giv plads til sindsroen der vil ramme dig.

 

Alt du forestiller dig og mere til

New Zealand er magi. Det er alt hvad du forestiller dig det er. Et fantastisk sted for en fredsfyldt, naturelskende sjæl som mig selv. Byen Kaikoura var the cherry on the top for mig, og formentlig et dødsygt hul for en adrenalinelskende person der er rejst til New Zealand for ekstremsportens skyld.

Til de af jer der ikke ved det, så er Kaikoura en lille by på den østlige del af New Zealands sydlige ø. Her finder man både hvaler og sæler, lækker lokal mad og farverige naturfund på den sorte strand.

udsigt over kaikoura

Kiwi Experience

Vi rejste rundt i New Zealand med bussen Kiwi Experience. Det var en nem måde at komme rundt på, og ligeledes en nem måde at møde nye folk på – ret perfekt hvis man rejser alene. Det er dog også en af de ting jeg gerne vil gøre om, hvis jeg får muligheden, at skifte bus ud med bil.

kiwi experience new zealand

Da vi rejste til New Zealand var ingen af os mentalt klar til at påtage os ansvaret for at leje en bil og køre rundt på egen hånd – vi var for unge og for usikre tror jeg. Så der er ingen tvivl om, at det var den helt rette beslutning at rejse med Kiwi Experience. Men på samme måde som med alle andre kør selv ferier, så har man bare ultimativ frihed når man har egen bil.

Vi skilte os ud fra de andre unge på bussen. Det virkede ærlig talt som om at alle skyndte sig igennem New Zealand med en destination i tankerne: Queenstown.

Queenstown er ekstremsportens højborg: bungy jump, skydiving, riverrafting .. You name it, de har det. Og masser af barer naturligvis. Vi var der hverken på grund af adrenalin eller alkohol – vi var der for at udforske landet og opleve naturen.

I praksis betød det at vi brugte flere dage hvor vores medpassagerer brugte en enkelt overnatning. Mange kom slet ikke ud og se byen de var kommet til aftenen før, før de tog afsted med bussen igen. Det synes jeg personligt er synd og skam sådan et fantastisk sted som New Zealand.

kaikoura new zealand

En søvnig hvalby

Kaikoura var vores første stop efter vi forlod Christchurch. Der var så fredsfyldt, så frodigt og grønt. Vi brugte flere dage i den lille by, og var enige om at hvis vi skulle pensioneres ville det her være stedet at opholde sig.

Der er ikke meget at lave i Kaikoura hvis man er til adrenalin-kick og storby-vibes. Men for en som mig var der masser at lave. Vi besøgte sælkolonien, vandrede rundt på stranden og kiggede efter päua (skaller med flotte farver), vi udforskede den lille søvnige by, beundrede Fyffe huset fra afstand (bygget af hval knogler og en af de ældste bygninger i Kaikoura) læste masser af bøger, prøvede den lokale “Crayfish fish & chips”, købte billig slik i det lokale supermarked, og så film i den store hvide villa der var blevet forvandlet til et hostel.

paua-kaikoura
En stor päua skal

Det var i alt sin enkelthed et fantastisk sted at slappe af, og nyde tilværelsen. Vi sad på stenvæggen ude ved vandet, kiggede på bjergene i horisonten og bølgerne der brusede ind. Alt imens lyden af skrigende sæler og pippende fugle rumsterede i baggrunden.

Nope, det bliver ikke meget bedre end det.

strand i kaikoura

Det ser ikke ud af meget, denne strand. Og det er da bestemt heller ikke lige der man smider sit håndklæde og solbader hele dagen, men alene det at man her kan finde Paüa, den smukke abalone, som kun findes i New Zealand .. I mine øjne er det ren magi.

sommerfugle i kaikoura
Man ser det ikke, men denne sommerfugl var kæmpe stor

Det ville jeg lave i Kaikoura hvis jeg fik muligheden

Kaikoura er et af de steder jeg aldrig ved om jeg kommer til igen, men jeg håber. Og som med alle ens rejser, så er der altid ting man efterfølgende tænker man kunne have gjort anderledes.

Jeg prøver generelt at undgå at tænke for meget på ting man kunne have gjort bedre, men denne gang passer det godt i forhold til hvad jeg vil anbefale andre der besøger Kaikoura at opleve.

  • Jeg ville leje en cykel og komme rundt i området på egen hånd
  • Jeg ville tage på hval-tur på en båd, i håb om at se de hvaler som Kaikoura er kendt for
  • Jeg ville se en solopgang på stranden
  • Jeg ville besøge Fyffe huset, det fantastiske lyserøde hus på toppen af bakken
  • Jeg ville leje en lejlighed eller et hus, i stedet for at bo på hostel med 30 andre der kun var der en enkelt nat
  • Jeg ville gå hele ruten “Kaikoura Peninsula Walkway

 

Vil du vide mere?

Så foreslår jeg at du besøger Kaikouras officielle hjemmeside her.

 

kaikoura sælkoloni
På vej hjem fra besøg i sælkolonien
kirke i kaikoura
Kirken i Kaikoura der får mig til at tænke på Hawaii

 

natur i kaikoura

Har du været i Kaikoura? Og hvad synes du om stedet? Del gerne dine erfaringer og gode tips i kommentarfeltet herunder, jeg ville elske at høre fra dig.