Solnedgang ved Pura Tanah Lot

Har du tilfældigvis set nogle af de artikler der af og til florerer på nettet, hvor man ser billeder af verdenskendte attraktioner som man forventer de ser ud, ifht. hvordan de i virkeligheden ser ud? (Hvis ikke, så se med her) Sådan en oplevelse kan man få når man besøger templet Tanah Lot på Bali.

Tanah Lot er et af de mest populære templer på Bali, og en af de mest populære seværdigheder i det hele taget. Ikke så underligt, for det er et tempel med en ganske unik beliggenhed, nemlig på en klippestump i havet. Af den grund er Tanah Lot også et såkaldt vandtempel, ligesom templet i Lake Bratan.

tanah-lot-paa-bali
Folk stimler sammen på klippen til venstre, for at kigge ud mod solnedgangen og Tanah Lot

Tanah Lot er selvsagt et meget vigtigt tempel for balinesere og deres hinduistiske tro, men det er i den grad også en attraktion der er blevet kommercialiseret, og i mine øjne så turistet at det mister sin charme.

Gadesælgere, kæmpe parkeringsplads fyldt med busser, kø til attraktionen og billetpriser (30.000 IDR ~ca. 17 kr) er altsammen med til at jeg personligt bliver lidt træt – særligt når jeg forventer naturlig skønhed og på sin vis en religiøs ro sænket over vidunderet.

 

Kom før solnedgang

Turistvanviddet ved Tanah Lot når sit klimaks omkring solnedgang, og det var på det tidspunkt vi havde planlagt at besøge templet, fordi det jo skulle være det absolut smukkeste tidspunkt på dagen.

solnedgang-ved-tanah-lot

Hvorfor? Fordi solen går ned bag templet, og det forvandles til den fineste silhuet indhyllet i himlens flotte farver. Hvis der er noget der er sikkert, så er det at jeg er en sucker for solnedgange 😉

Problemet er bare, at det også er det tidspunkt alle andre vælger at besøge templet på, og derfor er der vanvittigt mange mennesker der går selfie-amok og leder efter de bedste steder at fotografere, fremfor at sætte sig på græsset og nyde udsigten.

Når det så er sagt, så er der ingen tvivl om at Tanah Lot er rigtig flot ved en solnedgang. I mine øjne er det bare ikke helt det værd, det var ganske enkelt for kaotisk og turistet til nogensinde at blive en behagelig, rolig oplevelse.

Er du ved at planlægge en rejse til Bali og står Tanah Lot på din “must see” liste, så vil jeg helt klart anbefale dig, at vælge et andet tidspunkt end ved solnedgang. 🙂

Har du besøgt Tanah Lot, og hvordan var dine oplevelser?

 

pura tanah lot solnedgang