Solopgang på Santorini

solopgang på santorini

Min første store oplevelse med en solopgang var på stranden i Surfers Paradise, på østkysten i Australien. Klokken var omkring 3 da vi hoppede ud af vores køjesenge på det afsides liggende hostel, og begav os ned mod stranden hvor vi fandt en plads i sandet.

Det var totalt mørkt, og det var først da vores øjne havde vænnet sig til mørket at vi så alle de tusindevis af krabber der piblede rundt. Vi sad nok små 3-4 timer på stranden den morgen og så den farverige solopgang. Stilheden og den dybe ro var helt fantastisk – jeg får faktisk helt ro i sindet af bare at tænke tilbage på det, og skrive disse ord. Lukker jeg øjnene kan jeg se det for mig med det samme. Magisk.

Lige siden den oplevelse har solopgange været en af de ting jeg forsøger at få oplevet på mine ferier, og da vi var på den græske ferieø Santorini var det naturligvis oplagt.

smuk-solopgang-santorini

Se solopgangen fra stranden i Kamari

Det blev den første morgen på vores ferie vi så solopgangen på Santorini. Vi havde aftalt at stå tidligt op for at opleve det hele, for vi havde hørt det skulle være rigtig smukt.

Santorini er jo verdenskendt for sine solnedgange, men vores guide sagde at solopgangen var mindst lige så smuk – det måtte selvfølgelig opleves på egen hånd.

Vi satte uret til kl. 5, men 5.30 havde været mere passende, set i bakspejlet. Da vi gik ned mod stranden var himlen en stor farveladeklat af orange og pink. Vi var derfor bange for vi var gået glip af noget allerede og skyndte os ned til stranden i Kamari.

smuk-solopgang-kamari-paa-santorini

På stranden satte vi os på et par solsenge og ventede. Efter lidt tid begyndte den første del af cirklen at dukke op i horisonten, og herefter gik der ikke mere end 50 minutter før solen var oppe.

solopgang på santorini
Himlen farves af den endnu fraværende sol
orange solopgang på kamari
Himlen forvandles fra lyserød og lilla til varm orange

se-solopgang-paa-santorini

restauranter på stranden i kamari
Strandmenu på en af de lokale restauranter

solstole-paa-kamari  solopgang-santorini-paa-stranden

strandpromenade i kamari på santorini
Strandpromenaden i Kamari

Kamari er en travl turistby om dagen. Fyldt med gæster der bader, soler, spiller volleyball og andre strandspil i sandet, spiser frokost på de mange restauranter ved vandet og så videre. At opleve roen der kan være ved en solopgang, og ved et sted der ellers er så hektisk er intet mindre end fantastisk. Jeg kan varmt anbefale det til andre, der ikke har noget imod at stå lidt tidligere op bare en enkelt dag.