Tulipanfestival i Malmø

tulpan festival malmø

Da vi tog til Malmø for en enkelt dag var vi så heldige, at der på samme tid var arrangeret en tulipanfestival ved Slottsträdgårdens Kafé.

Der er ikke tale om festival som på størrelse med Roskilde Dyreskue, men nok til at være imponerende for øjnene som ser. I følge tavlen som kan ses på billedet herunder, er der tale om ca. 7000 tulipaner i forskellige farver og former, som kommer fra 150 forskellige sorter.

tulipanfestival i slottstradgaarden

Der er overraskende lidt information omkring tulipan festivalen i Malmø. I følge denne side kunne det tyde på, at det er en årlig tilbagevendende begivenhed i Slottsträdgården i foråret og sommeren. Er tulipan festivalen ikke en fast begivenhed, så synes jeg det bør blive det 😉

Uanset hvad, så var det en vidunderlig oplevelse at se blomsterhavet der for os kom helt uventet, på vores vej gennem Malmø.

tulipanfestival i malmø

“Festival pladsen” om man vil var ikke særlig stor, men det var stadigvæk et imponerende syn. Jeg har ikke set så mange tulipaner samlet, siden et af mine mange besøg på Gavnø Slot i de tidlige sommermåneder. tulipanfestival slottstradgaardentulipanfestival malmø

Tulipanerne står smukt på rad og række, i alverdens forskellige former og farver. Jeg finder det fascinerende, at man kan fremavle så mange forskellige slags. Og helt ærligt, hvordan kan man lave tulipaner med flossede kanter? Jeg er vild med det!

tulipanfestival i malmø slottsträdgården kafé i malmø

Slottsträdgårdens kafé ligger i yndige omgivelser med ikke bare tulipaner, men træer og hvad der ligner køkkenhaver. Kommer du en smut til Malmø i foråret eller sommeren, vil jeg klart anbefale dig at tage en tur forbi.

Slottsträdgårdens Kafé
Malmöhusvägen 8
211 18 Malmö